Sportstad

Hengelo Sportstad

Sport, sport en nog eens sport!

Alles is dit jaar een beetje anders, tijdens Koningsdag. Dat geldt voor het programma maar ook voor de indeling van de diverse activiteiten. Hengelo Sportstad speelt zich hoofdzakelijk af aan de Enschedesestraat en in het Prins Bernhardplantsoen.

‘’Dus niet meer op de oude vertrouwde plek bij de Hema en op het Marktplein, ‘’zegt Errol Herder. ‘’Dit heeft te maken met de weekmarkt en de verplaatsing van de kermis naar het terrein achter de Hema in verband met de verbouwing van het stadhuis.’’ Errol  is binnen de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) verantwoordelijk voor het sportprogramma. Hengelo Sportstad wordt alweer voor de derde keer gehouden. ‘’De lange Enschedesestraat leent zich uitstekend voor de diverse stands met sportieve activiteiten. Naar aanleiding van opmerkingen die we vorig jaar kregen, hebben we besloten de stands van de sportverenigingen af te wisselen met de particuliere kramen. Om en om dus. Eerst heb je een sportactiviteit, dan een kraam en dan weer sport. Zo zorgen we voor afwisseling. ‘’Ook het Prins Bernhardplantsoen is dit jaar het toneel van diverse sportactiviteiten. Bij de meeste sporten kan het publiek zelf lekker actief meedoen.

Verspreid

Naast de Enschedesestraat en het plantsoen zijn er op enkele andere plekken in de stad ook verspreid liggende sportlocaties. Errol: ‘’Bijvoorbeeld op het Brinkplein, de kruising Wemenstraat/De Wetstraat en rondom de kerk.’’ Het aanbod is divers. Naast balsporten zoals volley- en voetbal kan het publiek demonstraties tegemoet zien van badminton, hockey, gymnastische sporten, atletiek, boogschieten en bridge. Errol besluit :’’Nieuw dit jaar is dat er rondom een aantal sportactiviteiten in het park en bij het Beursplein nieuwe airboarding als afscheiding wordt gebruikt.’’

Hengelo Sportstad maakt Koningsdag extra feestelijk

Tijdens de derde editie van Hengelo Sportstad presenteren zich diverse sportverenigingen aan het publiek, dat zelf ook actief mee kan doen. De derde editie van Hengelo Sportstad geeft een extra feestelijk tintje aan Koningsdag. De HOV  heeft  met Sportstad een gouden greep gedaan. De vorige edities waren zeer succesvol. Ook de gemeente is enthousiast en gaf weer toestemming voor de organisatie. De Enschedesestraat vormt over een grote afstand, van Stravinsky tot aan de Beursstraat, het toneel voor kleinschalige sportactiviteiten, grotendeels op de mat. Ook in het Prins Bernhardplantsoen is veel sport te beleven.

Maak kennis met hockey!

Hockey Club Twente is tijdens Koningsdag prominent aanwezig met een eigen demoveld in het Prins Bernhardplantsoen. De club telt zo’n twaalfhonderd leden uit heel Twente en wil het publiek graag kennis laten maken met de mooie hockeysport. Hockey Club Twente is een vertrouwde deelnemer aan Hengelo Sportstad. Mede-organisator Ronald Haverkamp vertelt dat jong en oud kan komen kijken. ‘’Maar we nodigen ook iedereen uit om zelf mee te spelen. Zo maken we er een actieve dag van! Als het goed bevalt, kun je je meteen inschrijven als lid.’’ Wie meer wil weten, kan kijken op www.hctwente.nl.

H.G.V.: springen in matrassen

H.G.V. staat  gezellig op het plein vóór de Hema met  turnen, trampolinespringen, klauteren, Rhönradturnen, free-runnen, ritmisch gymnastieken, acrobatieken en springen op het luchtkussen.

Ook het populaire springen in een grote hoop matrassen is er weer, evenals een grote stellage waaraan klimdoek of ringenstel worden bevestigd, de H.G.V. dansgroepen en ranja en lekkers aan de bar. H.G.V. skatehockey is op het Brinkplein.

Ervaar hoe leuk atletiek is!

Wie loopt het hardst? Wie werpt de discus het verst? Wie maakt de grootste sprong? Bij de stand van MPM (Marathon Pim Mulier) uit Hengelo kun je op Koningsdag actief meedoen.

‘’Wij willen het Hengelose publiek laten zien hoe leuk atletiek is en de mensen een leuke dag bezorgen, ‘’zegt Aiko Staudt van de Hengelose atletiekvereniging. ‘’Iedereen kan spontaan meedoen, zowel de jeugd als ouderen. Van te voren opgeven hoeft niet. MPM is de hele Koningsdag met zo’n  twaalf vrijwilligers aanwezig in het Prins Bernhardplantsoen. Meer weten? Kijk op www.mpmhengelo.nl.

Contact


Hengelose Oranje Vereniging

Twekkelerweg 252
7553 LS Hengelo

Info@oranjevereniginghengelo.nl

Handige links


Donateur worden
Programma
Oranje kermis
Oranje markt
Contact

Volg ons ook via: