Oranjemarkt

ORANJE MARKT

De kleedjesmarkt kleurig en feestelijk lint door het centrum

De kleedjesmarkt is altijd weer spannend. Kinderen kijken er al dagenlang naar uit. Als het dan eindelijk Koningsdag is, zoeken ze ’s morgens nog een beetje slaperig met papa of mama een plekje om hun spullen uit te stallen. En nu maar hopen dat er veel verkocht wordt…

De kinderen hebben de meest uiteenlopende zaken van zolder gehaald en brengen deze op hun eigen creatieve manier aan de man of vrouw.  Wie biedt er meer?    Natuurlijk worden er niet alleen spullen verkocht. De kinderen kunnen ook muziek maken en er zijn stands waar je je gratis kunt laten schminken. Der maximum verkoopprijs van de zelf meegebrachte spullen is euro 7,50.

Andere plek

De kleedjesmarkt is bedoeld voor kinderen tot en met twaalf jaar en  loopt ook dit jaar weer als een feestelijk en kleurig  lint door de binnenstad. Maar het oer Hollandse spektakel krijgt dit jaar een andere plek. De kleedjesmarkt neemt de gehele Wemenstraat in beslag. Daarnaast zijn er ook jeugdige handelaren te vinden aan het Schouwburgplein/Molenstraat.  De kleedjesmarkt is open vanaf 06.00 uur. Mensen van de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) wijzen een plek toe. Reserveren is niet nodig. Gemiddeld doen er zo’n honderd vijftig kinderen mee aan dit bijzondere evenement. Het nieuwe programma onderdeel Hengelo bakt in de Wemenstraat  is bovendien opgenomen in de kleedjesmarkt. Beide activiteiten  vormen samen één groot kinderfeest!  Hoe leuk de kleedjesmarkt ook is, de HOV vraagt iedere deelnemer na afloop weel even de achtergebleven spullen op te ruimen. Dat scheelt de organisatie heel veel werk. Overal staan afvalbakken.

Commercieel en niet commercieel

Naast de kleedjesmarkt kent Koningsdag een commerciële en een niet commerciële markt.  Op het commerciële gedeelte verkopen bedrijven hun producten. Er is een aparte afdeling voor etenswaren. Op het niet commerciële gedeelte zijn particulieren actief die hun spullen van zolder of uit de schuur hebben gehaald om te verkopen.

Meedoen aan de Oranjemarkt?

Maak hieronder uw keus en lees hoe u op die manier meedoet.

• Kleedjesmarkt (kinderen tot 12 jaar)

• Marktkraam /niet-commercieel gebruik (particulier/vereniging/stichting)
• Marktkraam/ruimte commercieel (voor bedrijven)
• Marktkraam voor food (zowel voor bedrijven als particulieren)

Contact


Hengelose Oranje Vereniging

Twekkelerweg 252
7553 LS Hengelo

Info@oranjevereniginghengelo.nl

Handige links


Donateur worden
Programma
Oranje kermis
Oranje markt
Contact

Volg ons ook via: