Muziek en dans

Muziek en dans

Livemuziek zorgt voor ’n swingende binnenstad

Op 27 april staat de binnenstad bol van de live muziek. Loft, Killer and the Cool Cats alsmede dj’s on tour zijn te vinden op het podium in de Beursstraat ter hoogte van café De Buurman. New Colours en zangeres Corine Calslijn  zijn te beluisteren in het Prins Bernhardplantsoen.

Killer and the Cool Cats bestaat uit echte muziekbeesten die al heel lang actief zijn. Loft is opgericht door Hengeloër Erik Schott in de zestiger jaren en is nu een heuse Euregioband met nummers van onder meer Creedence Clear Water Revival en de Bee Gee’s.

Het repertoire van New Colours is gebaseerd op bluesrocknummers uit de zestiger en zeventiger jaren, die in een nieuw jasje worden gegoten. Corine Calslijn geldt als één van de beste Oost-Nederlandse zangeressen. Haar repertoire is zeer uiteenlopend; van Tina Turner tot Lady Gaga. Maar de ervaren en enthousiaste zangeres zingt ook de laatste top 40 hits.

Dj’s on Tour

Dj’s on tour wordt gevormd door Mans Prinsen en Jaap Heerze oftewel Jaap Premier. Mans was in de zeventiger jaren en daarna regionaal en plaatselijk bekend als dj van De Herbergh. In 1988 richtte hij samen met Eddon Janssen danscafé La Vie op. Tegenwoordig is hij vaste gast op onder meer Hengelo 60’s Revival. Jaap Heerze is samen met Mans op menig muziekfestival te vinden. Hij was  onder meer dj in de legendarische bar E8 in Goor en Bruintje Beer Rijssen en sportverslaggever voor radio en televisie.

Het optreden van Loft is van 12.00  tot 14.00 uur. Dj’s on Tour komen in actie van 10.00 tot 12.00 uur, Killer and the Cool Cats van 14.30 -17.00 uur. De optredens in het Prins Bernhardplantsoen zijn van 12. 00 – 17.00 uur, Corine Calslijn zingt van 15.00 – 15.30 uur.

Live optredens zangeres en bands op podium So Nice

So Nice maakt er op Koningsdag een gezellige boel van met optredens van bands en een zangeres. De optredens worden gehouden op een podium bij de brasserie aan de Beursstraat. Robin Bartelink van So Nice organiseert de optredens op Koningsdag al jaren en met veel succes.

’s Morgens vanaf 10.30 uur treedt eerst de band Power Factory op, met covers van klassieke rocknummers. Ook voor in de middag is deze band te horen, waarna het stokje wordt overgegeven aan zangeres Corine Calsijn met lekkere Hollandse meezingers. Later in de middag is het de beurt aan de Brand New Band, door Bartelink omschreven als ‘’de huisband van So Nice, met eigentijdse popmuziek. De bandleden hebben hier al vaker opgetreden. Het plein voor So Nice wordt één groot terras en we voorzien in een tappunt. Samen met de kleedjesmarkt op het Beursplein en de sportieve activiteiten op deze plek belooft het allemaal erg gezellig te worden.’’ De muzikale optredens lopen door tot 19.30 uur.

Koningsdag heeft naast het hoofdprogramma een aantrekkelijk randprogramma met veel muziek en gezelligheid.

Tot de vaste  deelnemers van Koningsdag behoort bijvoorbeeld de Keverclub. De karakteristieke VW’s oogsten altijd veel herkenning en bewondering. Voor veel vermaak zorgt clown Peter, die zich vooral ophoudt rond de kleedjesmarkt.  Op het terras bij banketbakkerij Gustaf aan de Wemenstraat kun je je leuk laten schminken. Hier komt ook internetradio/livestream Radio4You te staan, met lekkere Hollandse meezingers. Kijk ook op www.radio4you.nl. Een mooie omlijsting van de kleedjesmarkt en Hengelo bakt! De muziek komt verder van Bentels Kabaal ( ’s middags)  en dweilorkest Spekhest’n.  Militair tamboerkorps Liberation zorgt de hele dag voor optredens in Engelse battle dress uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Dat gebeurt aan de Enschedesestraat. Het randprogramma bevat verder de demonstratie van Schaakclub Hengelo.

Flitsende Open Air Dance Battle aan de Enschedesestraat

Bezoekers van Koningsdag kunnen genieten van de Open Air Dance Battle aan de Enschedesestraat. Het belooft een flitsend programma onderdeel te worden.

De danswedsstrijd in de open lucht wordt georganiseerd door Eastian Movement in samenwerking met de Hengelose Oranje Vereniging en Hengelo Promotie.  Het evenement is toegankelijk voor deelnemers van alle leeftijden en laat op een laagdrempelige manier zien hoe het er bij  zo’n battle aan toegaat. De Open Air Dance Battle  is te vinden naast het terras van restaurant Intenzo, voor Ten Eekelder Schoenen. Gastheer is organisator Jay Bee, terwijl ook dj Kebbeh (Kevin Malak) zijn medewerking verleent.  De echte dansliefhebbers kunnen meedoen in verschillende categorieën: alle style (alle leeftijden) en kids battle (tot en met zestien jaar).  Vanaf 12.00 uur is er open aanmelding, om 13.00 uur begint de wedstrijd. De prijsuitreiking is om 17.00 uur.

Contact


Hengelose Oranje Vereniging

Twekkelerweg 252
7553 LS Hengelo

Info@oranjevereniginghengelo.nl

Handige links


Donateur worden
Programma
Oranje kermis
Oranje markt
Contact

Volg ons ook via: