Hengelo bakt

Heel Hengelo bakt

Kinderen laten bezoekers Wemenstraat lekker smullen tijdens Hengelo bakt

Hengelo bakt is een nieuw onderdeel van het programma voor Koningsdag 2019. Het belooft een feestelijk en vooral smakelijk evenement te worden.

Om Hengelo bakt mogelijk te maken is de Hengelose Oranje Vereniging (HOV)  de samenwerking aangegaan met banketbakkerij Gustaf in de Wemenstraat. In deze straat wordt Hengelo bakt gehouden. HOV voorzitter Eddon Janssen is enthousiast over de introductie van het nieuwe programma onderdeel. ‘’Samen met de kleedjesmarkt, die zich uitstrekt over de gehele Wemenstraat, vormt Hengelo bakt één groot kinderfeest.’’

Bakmeel

De kinderen konden in de aanloop naar Koningsdag gratis bakmeel krijgen en vervolgens thuis lekker aan de slag gaan. De jeugdige bakkers konden samen met papa en mama of opa en oma gezellig thuis de heerlijkste koekjes of andere lekkernijen bakken. In totaal hebben zo’n driehonderd kinderen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De resultaten van de bakkunst konden vlak voor Koningsdag bij Gustaf ingeleverd en worden op Koningsdag verkocht. De kramen waarin de kinderen hun waren verkopen, worden door de HOV gratis ter beschikking gesteld.

Aan de ingezonden lekkernijen zijn leuke prijzen verbonden. Er zijn prijzen voor de lekkerste en leukste koekjes en voor de mooist aangeklede kraam. De inzendingen worden door banketbakker Gustaf beoordeeld.

.

Contact


Hengelose Oranje Vereniging

Twekkelerweg 252
7553 LS Hengelo

Info@oranjevereniginghengelo.nl

Handige links


Donateur worden
Programma
Oranje kermis
Oranje markt
Contact

Volg ons ook via: