Sport & cultuur

 

Er zullen sportieve activiteiten plaatsvinden in de hele binnenstad, waaronder het marktplein en dit jaar is er extra ruimte op het Stationsplein. Op het marktplein zal er bijvoorbeeld een hardloopbaan zijn georganiseerd door MPM/FBK, waarbij de snelste Hengeloër wordt verkozen. Op het Stationsplein zullen er demonstraties plaatsvinden door de baseballclub Giants en op het marktplein zullen verschillende dansgroepen zullen optreden. HGV, Dansstudio Move, TRV Tubantia, Club-Life, Turncentrum Twente en Urban Sports zullen ook aanwezig zijn.

 

Voor de creatievelingen is er de mogelijkheid om bij de Oyfo trailer een kleurplaat te maken en tattoos te plakken. De trailer fungeert tevens als podium voor de leerlingen van Oyfo Kunstenschool.

Op drie podia, namelijk bij De Appel, op het marktplein en bij de podiumwagen bij de V&D locatie, zullen er culturele activiteiten plaatsvinden. De optredens zullen onder meer verzorgd worden door muziekleerlingen van Oyfo, Drumfanfare Hengelo, POPsCOOL en PvCC. PvCC zal verantwoordelijk zijn voor een creatieve hoek en zal ook dj-lessen geven op het marktplein.

Het sport en cultuur programma koningsdag 2023 wordt verzorgd door 'Hengelo helemaal fit!'

 

Het project 'Hengelo helemaal fit!' is een initiatief in het platform ''Hengelo helemaal stil?'  om de bewoners van Hengelo aan te moedigen om gezonder te bewegen. Het doel van het project is om de gemeenschap gezonder en fitter te maken door middel van verschillende activiteiten en programma's. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van sportwedstrijden, fitnesslessen, wandel- en fietsroutes, en het aanbieden van gezonde voedingsopties.

Gezond bewegen is van groot belang voor de gezondheid en welzijn van mensen. Regelmatige fysieke activiteit kan helpen bij het voorkomen van een aantal gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en sommige vormen van kanker. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale gezondheid. Bovendien kan het de kwaliteit van leven verbeteren door het verhogen van de energie en het verminderen van vermoeidheid.

In het project 'Hengelo helemaal fit!' wordt er dan ook geprobeerd om de bewoners te overtuigen van het belang van gezond bewegen en hen te inspireren om actie te ondernemen. Door het aanbieden van verschillende activiteiten en programma's, hopen ze dat meer mensen in Hengelo gezonde keuzes gaan maken en een actievere levensstijl gaan aannemen.