De kleedjesmarkt is een traditioneel en superleuk onderdeel van Koningsdag. De markt is bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar. Zij spreiden ’s morgens heel vroeg al  hun kleedje uit op de grond en verkopen daar spullen die ze al maandenlang hebben verzameld.

 

Anderen maken muziek of schminken mensen uit het publiek.

Zo verdient iedereen een leuk zakcentje. De markt heeft dit jaar een andere plek in verband met de vele bouwwerkzaamheden in de binnenstad. De kleedjes komen nu rondom het stadskantoor. De kinderen hoeven niet bang te zijn dat ze tijdens de regen nat worden. Het stadskantoor heeft een afdak, de jonge verkopers zitten grotendeels droog.’’                                                                                                                                                   

De markt is niet bedoeld voor commerciële doeleinden en begint al om 06.00 uur. Spullen aanleveren per auto kan tot 09.00 uur. Ophalen kan vanaf 17.00 uur. Reserveren hoeft niet.

Kleedjesmarkt vrolijk en gezellig

Op Koningsdag gelden speciale aanrijroutes voor de kleedjesmarkt en de kramen (food en non- food).

 

De aanrijroute voor de kleedjesmarkt op en rond de Kloosterhof is via de Enschedesestraat. Parkeren kan op het evenemententerrein voor het standskantoor.

Voor de kramen (food en non – food) aan de Wemenstraat en  een klein stukje van de Brinkstraat loopt de aanrijroute vanaf de Oldenzaalsestraat/ De Wetstraat naar de Wemenstraat. De aanrijroute voor een deel van de kramen op en rond de Kloosterhof is hetzelfde als voor de kleedjesmarkt. 

 

Spullen voor kleedjesmarkt en kramen kunnen tot 09.00 uur worden bezorgd en na 17.00 uur weer opgehaald. Houd je aan de aanrijroutes. Andere toegangswegen tot de stad zijn op Koningsdag afgesloten.

Parkeren buiten het centrum is op Koningsdag gratis. HOV vraagt overtollige spullen niet op straat te laten liggen maar deze in de afvalcontainers bij het stadskantoor of de Wemenstraat te gooien.

Aanrijroutes kleedjesmarkt en kramen

Kleedjesmarkt (regels)
Deze markt wordt gehouden op en rond het Stadskantoor, hiervoor hoeft geen plek gereserveerd te worden. De kleedjesmarkt is voor kinderen tot maximaal 14 jaar. De maximale verkoopprijs van goederen die op de kleedjesmarkt worden aangeboden is € 10,-. Hierop wordt streng toegezien door de organisatie. Deelnemers ouder dan 14 jaar kunnen een niet-commerciële huren. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij op een ordentelijke wijze een lege plek uitzoeken om hun koopwaar uit te stallen. Bij misstanden zal de HOV (indien noodzakelijk) de autoriteiten inschakelen. Vanaf 06.00 uur kan men hier terecht.